unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kul på stadsbiblioteket

Magiska onsdagar, Torsdagsklubben testar och Fredagsmys limited edition. Ystads Stadsbibliotek erbjuder ett litet, men naggande gott, utbud av aktiviteter för barn och unga i höst.
Onsdagen den 28 oktober klockan 13-15 blir det robotbygge på Ystads stadsbibliotek tillsammans med ungdomarna från Hemkodat. Robot finns att låna men deltagarna uppmanas att ta med sig egen mobil eller platta.
Onsdagen den 28 oktober klockan 13-15 blir det robotbygge på Ystads stadsbibliotek tillsammans med ungdomarna från Hemkodat. Robot finns att låna men deltagarna uppmanas att ta med sig egen mobil eller platta.
Foto: Press

Pandemin till trots erbjuds Ystads kommuns biblioteksbesökare ett litet utbud av aktiviteter på stadsbiblioteket under hösten, men på grund av svårigheten att hålla avstånd i mindre lokaler står programverksamheterna på biblioteken i byarna fortfarande på paus.

För att kunna begränsa antalet deltagare till de olika aktiviteterna delas gratisbiljetter ut.

På höstlovet, onsdagen den 28 oktober klockan 13-15, ges möjlighet att bygga en robot tillsammans med ungdomarna från Hemkodat. Begränsat antal platser, gratisbiljetter hämtas på biblioteket från 12 oktober. Ålder 7-15 år.

Magisk onsdag vänder sig till barn från 9 år. Deltagarna tipsar varandra om bra böcker och filmer på ett tema. Biblioteket bjuder på mellanmål. Onsdagen den 18 november klockan 15.00-16.00 är temat ”Pirrigt i magen, brustet hjärta och hopplöst känslokaos - om kärlek, kompisar och jobbiga känslor. Gratisbiljett hämtas från 2 november.

”Torsdagsklubben testar” är ett kul tillfälle för barn mellan 8-12 år att prova på kreativ teknik. Torsdagen den 29 oktober klockan 15.00-16.30 är temat rita digitalt, 26 november är temat robotar och programmering och den 17 december är temat stop motion. Biljetter hämtas från 12 oktober/9 november/30 november.

Stadsbibliotekets fredagsmys brukar vara populärt. I höst erbjuds det i ”limited edition”. Nästa tillfälle äger rum fredagen den 6 november klockan 9.30-10.30, biljett hämtas från den 2 november.

Biblioteket erbjuder även en bok- och filmklubb för ungdomar i åldern 15-20 år. Nästa tillfälle ges den 9 november klockan 18.00-19.30. Intresserade anmäler sig till malin.jonsson@ystad.se.