unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Läskigaste huset i byn

Familjen Linders Söderberg älskar Halloween. Sista veckan i oktober varje år förvandlar de sitt trevliga hus på Plutonvägen 7 till en spökvilla som bara de allra modigaste vågar besöka.
Planeringen pågår året runt, förberedelserna startar på sensommaren och höstlovsveckan har hela familjen Linders Söderberg varit lediga för att göra klart det sista inför årets höjdpunkt - halloween, som ägde rum i lördags.
Planeringen pågår året runt, förberedelserna startar på sensommaren och höstlovsveckan har hela familjen Linders Söderberg varit lediga för att göra klart det sista inför årets höjdpunkt - halloween, som ägde rum i lördags.
Foto: Hannah Andersson

Det är alls ingen barnlek att knacka på hemma hos familjen Linders Söderberg för bus eller godis.

De besökare som trots allt antog utmaningen i lördags möttes av en husfasad med igenspikade fönster och ett gungande spökbarn. För att ta sig vidare genom trädgården var de tvungna att gå under en jättelik spindel, passera altanen som såg ut som dina mardrömmars sjukhussal och våga sig genom en tunnel nerstänkt med spökslajm.

På husets framsida stod en likbil parkerad bland gravstenarna och de som vågade sig ända fram till dörren möttes av en livs levande trollpacka.

17 bilder
Familjens fäbless för halloween smög igång något år efter flytten till huset i Köpingebro. ”2016 fick vi idén att göra gravstenar av överbliven frigolit, det var med dem det startade” berättar Martin Söderberg.
Cecilia Linders, Martin Söderberg och deras barn Malte och Milton älskar halloween. Till Köpingebrosbornas förtjusning spökar de varje år ut sitt hus och bjuder in till bus eller godis.
Familjen har själva skapat i princip all utsmyckning. ”Det går inte att hitta de här grejerna i Sverige och dessutom är det kul att tillverka sakerna själv” säger Cecilia Linders.
Alexander och Isabella Sjögren besökte Spökvillan för första gången. ”Det var coolt! Läskigast var häxan vid dörren.”
”Tjusningen ligger i att se besökarnas reaktioner” säger Martin. ”Det är härligt att se hur mycket våra ansträngningar uppskattas” håller Cecilia med.
Släkt och vänner har hjälpt till med förberedelserna, och som statister!
De som vågar sig ända fram till dörren möts av häxvrån komplett med bubblande kittel och trolldrycker.
Martin står för de tekniska specialeffekterna, Cecilia för pysslet och båda hjälps åt att bygga utsmyckningarna.
En jättelik spindel med två meter långa ben är en av de nya dekorationerna för året, liksom det gungande spökbarnet som Malte suttit modell för.
Planer på hur utsmyckningarna kan utvecklas finns redan. ”Likbilen kommer att få ett nytt utseende” avslöjar Cecilia.
enlarge