1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Besöksmål

Malmökrögare med sommarjobb på Österlen

Sedan några veckor tillbaka sommarjobbar kände malmökrögaren Nina Christensson på Örum 119 med målet att lyfta destinationen till nya höjder.
Det är med stor glädje krögaren Nina Christensson, som driver restaurangerna SMAK och Bastard i Malmö, tillbringar sommaren på Örum 119. ”Jag ser fram emot att förvalta och finslipa det som redan finns och komplettera med det jag tycker om från Malmö” säger Nina.
Foto: Hannah Andersson

Ett gårdshotell med kärlek till detaljerna, Norrgavelhuset med interiör skapad av Nirvan Richter, glassverkstad med tillhörande café, restaurang där det bakas surdegspizza toppad med lokala matlandskapets läckerheter, en trädgårdsbutik med kläder, verktyg och krukor, men även glas och porslin signerat Ingegerd Råman. Det är vad Nina Christensson, som bland annat driver restaurangerna SMAK och Bastard i Malmö, har till sitt förfogande på Örum 119 i sommar.

– Och fantastiska medarbetare som jag håller på att lära känna genom att arbeta tillsammans med dem, berättar Nina som fick frågan om att tillbringa sommaren i Örum av Peter Ljungquist som äger Örum 119.

– För varje gång jag besöker Österlen blir jag mer förälskad i trakten och inte minst i det här stället, säger Nina som särskilt uppskattar kontrasten mellan den livfulla innergården och lugnet som råder inne på hotellet.

images4 bilder
enlarge
Malmökrögare med sommarjobb på Örum 119

Vid uppstarten för snart tjugo år sedan bar hotell- och restaurangverksamheten i den gamla skolan i Örum namnet Mötesplats Österlen. Sedan blev det Kafferosteriet och för några år sedan Örum 119.

– Jag vill tillbaka till tanken om Örum 119 som en mötesplats, säger Nina. En destination där de olika delarna: orangeriet, glasskaféet, pizzan, hotellet, trädgårdsbutiken och Norrgavelhuset bildar en spännande helhet.

– Skillnaden mellan Malmö och Österlen är att besökarna gör ett mer aktivt val när de väljer att ta sig till just den här destinationen. Därför är det extra viktigt att de känner sig välkomnade och uppskattade, konstaterar Nina.

– Det känns fantastiskt att få lov att vara med och förvalta det som finns här. Särskilt ser jag fram emot att få jobba med hotellet och Norrgavelhuset som en absolut unik mötesplats.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Ceremoni

Mustigt författarskap gav Lina Wolff Piratenpriset

Burlesk humor med stora gester har tagit författaren Lina Wollf ända in i den aktningsvärda skaran av Piratenpristagare. Vid en något nedtonad ceremoni kom hon häromveckan till Österlen för att ta emot priset.

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.