unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Besöksmål

Malmökrögare med sommarjobb på Österlen

Sedan några veckor tillbaka sommarjobbar kände malmökrögaren Nina Christensson på Örum 119 med målet att lyfta destinationen till nya höjder.
Det är med stor glädje krögaren Nina Christensson, som driver restaurangerna SMAK och Bastard i Malmö, tillbringar sommaren på Örum 119. ”Jag ser fram emot att förvalta och finslipa det som redan finns och komplettera med det jag tycker om från Malmö” säger Nina.
Det är med stor glädje krögaren Nina Christensson, som driver restaurangerna SMAK och Bastard i Malmö, tillbringar sommaren på Örum 119. ”Jag ser fram emot att förvalta och finslipa det som redan finns och komplettera med det jag tycker om från Malmö” säger Nina.
Foto: Hannah Andersson

Ett gårdshotell med kärlek till detaljerna, Norrgavelhuset med interiör skapad av Nirvan Richter, glassverkstad med tillhörande café, restaurang där det bakas surdegspizza toppad med lokala matlandskapets läckerheter, en trädgårdsbutik med kläder, verktyg och krukor, men även glas och porslin signerat Ingegerd Råman. Det är vad Nina Christensson, som bland annat driver restaurangerna SMAK och Bastard i Malmö, har till sitt förfogande på Örum 119 i sommar.

– Och fantastiska medarbetare som jag håller på att lära känna genom att arbeta tillsammans med dem, berättar Nina som fick frågan om att tillbringa sommaren i Örum av Peter Ljungquist som äger Örum 119.

– För varje gång jag besöker Österlen blir jag mer förälskad i trakten och inte minst i det här stället, säger Nina som särskilt uppskattar kontrasten mellan den livfulla innergården och lugnet som råder inne på hotellet.

4 bilder
Förutom restaurang och glassverkstad, rymmer Örum 119 ett gårdshotell med kärlek till detaljerna.
Under vinterhalvåret har Karolina Esbjörnsson, tillsammans med Elin Falkman och Astrid Ljungquist arbetat med att ta fram vackra och välsmakande glassdesserter.
Glassdesserter som, med premiär i sommar, serveras i gårdens glasscafé ”Frusen glädje”.
”För varje gång jag besöker Österlen blir jag mer förälskad i trakten och inte minst i det här stället, säger Nina som särskilt uppskattar kontrasten mellan den livfulla innergården och lugnet som råder inne på hotellet.”
enlarge

Vid uppstarten för snart tjugo år sedan bar hotell- och restaurangverksamheten i den gamla skolan i Örum namnet Mötesplats Österlen. Sedan blev det Kafferosteriet och för några år sedan Örum 119.

– Jag vill tillbaka till tanken om Örum 119 som en mötesplats, säger Nina. En destination där de olika delarna: orangeriet, glasskaféet, pizzan, hotellet, trädgårdsbutiken och Norrgavelhuset bildar en spännande helhet.

– Skillnaden mellan Malmö och Österlen är att besökarna gör ett mer aktivt val när de väljer att ta sig till just den här destinationen. Därför är det extra viktigt att de känner sig välkomnade och uppskattade, konstaterar Nina.

– Det känns fantastiskt att få lov att vara med och förvalta det som finns här. Särskilt ser jag fram emot att få jobba med hotellet och Norrgavelhuset som en absolut unik mötesplats.