GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jul

Minimarknad i Cabinen

En coronaanpassad julmarknad i miniformat. Det är vad Kerstin Påhlsson erbjuder 29 november och 6 december i Surbrunnsparken.
Ystad • Publicerad 19 november 2020
Fyrklöverns änglar, Georg Jensen-prydnader och Rörstrands fina julmuggar är bara några exempel på vad Kerstin Påhlsson själv kommer att duka fram på julmarknaden i Cabinen, Surbrunnsparken i Ystad.
Fyrklöverns änglar, Georg Jensen-prydnader och Rörstrands fina julmuggar är bara några exempel på vad Kerstin Påhlsson själv kommer att duka fram på julmarknaden i Cabinen, Surbrunnsparken i Ystad.
Foto: Hannah Andersson

– Alla stora julmarknader är inställda, de går ju förstås inte att genomföra, men mitt i allt det tråkiga kom jag att tänka på Cabinen i Surbrunnsparken och började spåna på möjligheten att arrangera en julmarknad i miniformat där, berättar Kerstin Påhlsson som är spindeln i nätet för populära Ystads antikmässa som under normala omständigheter brukar äga rum varje vår och höst.

– Många har hört av sig till mig och tyckt att det är tråkigt att årets antikmässor inte blir av och jag som har varit utställare sedan många år tillbaka på Marsvinsholms julmarknad, tycker det är jättetråkigt att den inte blir av.

Sagt och gjort, Kerstin hörde sig för och fann att Cabinen var hyresledig de två första adventssöndagarna. Att hon valt Cabinen som lokal är av den enkla anledningen att det begränsade utrymmet sätter storleken för marknaden.

– Vi blir bara sex utställare men i gengäld kommer vi att ha mycket saker, av hög kvalitet, med oss. Besöksantalet begränsas och även insläppet sker med avstånd. Alla är så medvetna om rutinerna som krävs i den här situationen, därför känner jag mig trygg med detta, konstaterar Kerstin.

Kerstin och Margareta Gerlach kommer att dela bord och duka fram allt de annars skulle haft med sig till julmarknaden på Marsvinsholm. Bland annat Kerstins vackra broderier

– Det blir många fina juldukar, halmbockar och prydnadssaker, och i sin helhet kommer marknaden att erbjuda både gamla och nyare julsaker, böcker på temat jul, hantverk och Gourmethörnan står för godsakerna.

Julmarknaden i Cabinen är öppen de två första adventssöndagarna, den 29 november och 6 december, klockan 10-17.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.