unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Jul

Minimarknad vid torget

Under tre dagar kommer Kerstin Påhlsson, tillsammans med Margareta Gerlach, att bjuda in till en minimarknad på temat jul mittemot Mariakyrkan i Ystad.
Fyrklöverns änglar, Georg Jensen-prydnader och Rörstrands fina julmuggar är några exempel på vad Kerstin Påhlsson kommer att duka fram tillsammans med Margareta Gerlach i lokalen mittemot Mariakyrkan.
Fyrklöverns änglar, Georg Jensen-prydnader och Rörstrands fina julmuggar är några exempel på vad Kerstin Påhlsson kommer att duka fram tillsammans med Margareta Gerlach i lokalen mittemot Mariakyrkan.
Foto: Hannah Andersson

Kerstin Påhlsson är spindeln i nätet för populära Ystads antikmässa, som under normala omständigheter brukar äga rum varje vår och höst. Hon kommer, tillsammans med Margareta Gerlach att öppna en minijulmarknad under tre dagar, i lokalen mellan Mariacaféet och Ystad spel & tobak, ett stenkast från Stortorget i Ystad.

– Många har hört av sig till mig och tyckt att det är tråkigt att årets antikmässor inte blir av och jag som har varit utställare sedan många år tillbaka på Marsvinsholms julmarknad, tycker det är jättetråkigt att den inte blir av, säger Kerstin.

Tanken var först att ordna en liten julmarknad i Cabinen i Surbrunnsparken men med anledning av de nya restriktionerna har Kerstin tänkt om.

– Jag har fått möjlighet att hyra den fina lokalen mittemot kyrkan under tre dagar och kommer att begränsa besöksantalet så vi är max åtta personer i lokalen samtidigt. Alla är så medvetna om rutinerna som krävs i den här situationen, därför känner jag mig trygg med detta, konstaterar hon.

Kerstin får sällskap av Margareta Gerlach i lokalen.

– Vi blir bara två utställare, Margareta och jag, men i gengäld kommer vi att ha mycket saker, av hög kvalitet, med oss. Vi kommer att erbjuda allt vi annars skulle haft med oss till julmarknaden på Marsvinsholm och lite till.

Vilket är såväl äldre som nya julprydnader, juldukar och Kerstins vackra broderier.

– Det kommer att finnas allt från Georg Jensen-prydnader till små julbroscher, något för alla smaker och plånböcker.

Minimarknaden är öppen den 11, 12 och 13 december klockan 10-16.