Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nyårsloppet på nytt sätt

Det blir inget nyårslopp i traditionell form i år, men Ystads IF Friidrott vill ändå ge sina trogna motionärer möjlighet att genomföra loppet och avrunda 2020 med rörelseglädje. Därför bjuder de in till ”Nyårsloppet Tillsammans - På avstånd”.
Arkivbild från Nyårsloppet som brukar äga rum i Sandskogen på nyårsaftons förmiddag. I år går det att delta i loppet från hemmaplan, när Ystads IF Friidrott bjuder in till ”Nyårsloppet Tillsammans - På avstånd”.
Arkivbild från Nyårsloppet som brukar äga rum i Sandskogen på nyårsaftons förmiddag. I år går det att delta i loppet från hemmaplan, när Ystads IF Friidrott bjuder in till ”Nyårsloppet Tillsammans - På avstånd”.
Foto: Hannah Andersson

Nyårsloppet brukar locka omkring 600 startande, därför stod det tidigt klart att loppet inte skulle gå att genomföra i traditionell form.

– Vi har varit tvungna att ställa in alla våra stora arrangemang, som Wallanderloppet, Kalvinknatet och Ystadspelen, under året, berättar Håkan ”Filli” Nilsson, ordförande i Ystads IF Friidrott. I början av hösten såg vi en liten öppning och kunde genomföra något lopp. Sedan rullade den andra pandemivågen in. Men nyårsloppet är en kär tradition för många så när vi upptäckte att andra arrangörer började genomföra virtuella lopp såg vi möjligheten att göra något liknande.

Årets Nyårslopp går till som följer. Välj en lämplig plats där du under perioden 21-31 december motionerar på något sätt.

– Sträckan för Nyårsloppet brukar vara 2,5 km eller 5 km, men vi ställer inget krav på hur långt deltagarna måste motionera.

I vanlig ordning går det lika bra att promenera som att springa.

Efter avslutat motionspass besöker du Facebook-eventet ”Nyårsloppet Tillsammans - På avstånd” för att lägga upp en bild från din motionsrunda, eller maila bilden tillsammans med namn och telefon till nyar@friidrott.ystadsif.se.

– Vi hoppas kunna fylla vår Facebooksida med härliga motionsbilder.

Alla som bidrar med bild och betalar startavgiften på 50 kronor till föreningen, genom Swish 123 626 1440 eller bankgiro 141-5686, är med i utlottningen av presentkort. Vinnarna meddelas personligen.

– Startavgiften är 50 kronor, eller valfritt högre belopp, och vi skänker som vanligt halva startavgiften till Barncancerfonden, avslutar Håkan.