1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nystart för Image By Me efter flytt till östra Skåne

Aldrig mer en fysisk butik. Det hade inredningsdesignern Elvira Lundh bestämt sig för. Men när rätt tillfälle dök upp gick det inte att stå emot. Nu har Image By Me öppnat i nya lokaler på Ludvigsdals Gård i Öja.
Image By Me har öppnat en ny fysisk butik och ett nytt showroom på två våningar i en länga på Ludvigsdals Gård i Öja. Här bygger Elvira Lundh vidare på det koncept med butik, inredningsuppdrag och eventverksamhet som hon startade i västra Skåne för redan tio år sedan.
Foto: Johan Bentzel

Elvira Lundh har varit intresserad av inredning och design så länge hon kan minnas. Det märktes redan i flickrummet under uppväxten i Polen.

Avskalat med raka linjer och sobra färger är hennes melodi, vilket nog alltid har avspeglat sig i både hur hon klär sig och hur hon möblerar sitt hem. Däremot tog det ett tag innan hon lät passionen blomma ut på allvar även i yrkeslivet.

Tillsammans med sin före detta make drev hon länge en optikerbutik, innan hon slutligen lyssnade på sitt hjärta och utbildade sig till inredningsdesigner och fashionstylist.

2010 startade hon det egna företaget Image By Me, som är både en konsultverksamhet och ett butikskoncept, och har sedan dess stylat allt från företagslokaler till privata hem.

– Ett av mina mest prestigefyllda uppdrag var att inreda spa- och relaxavdelningen på Turning Torso, säger hon.

Lokalen på Ludvigsdals Gård fungerar både som butik och showroom.
Foto: Johan Bentzel

Butiksverksamheten har samtidigt varit ett sätt för Elvira Lundh att ge ännu fler tillgång till de designmärken som hon själv har som personliga favoriter.

Den ursprungliga butiken låg i Helsingborg. Därefter hade Image By Me ett showroom i Löddeköpinge, parallellt med den webbshop som startades 2017. Men förra sommaren flyttade Elvira Lundh, och därmed också hennes företag, till Ystad.

– Mina bästa vänner bor här. Dessutom älskar jag staden. Ända sedan jag kom till Sverige för 27 år sedan har jag velat flytta hit.

Under det senaste året har Elvira Lundh främst koncentrerat sig på on line-försäljningen, eventverksamheten och inredningsuppdragen.

Nu har hon också slagit upp dörrarna till en ny fysisk butik, som även fungerar som ett showroom. Den är inrymd i en länga på Ludvigsdals Gård i Öja utanför Ystad och öppnade första veckan i juni.

Det började med att hon i höstas hyrde gårdens festlokal för ett av sina många välbesökta VIP-event, som det dessutom väntas bli fler av på platsen. Däremot hade hon inte alls tänkt sig att även öppna en butik. Det beslutet fattades för bara en månad sedan.

– Egentligen hade jag bestämt mig för att aldrig mer ha en butik. Men det finns en stor efterfrågan på mina produkter och folk vill uppleva dem live, inte bara på webben.

Stilrent och avskalat är Elvira Lundhs melodi. Det märks inte minst i den nya butiken.
Foto: Johan Bentzel

Två veckor före öppningsdagen påbörjade Elvira Lundh och Tommy Åkerfeldt, som äger Ludvigsdals Gård, det slitsamma arbetet med att röja ur och ställa i ordning den tilltänkta lokalen.

Grundförutsättningarna var visserligen goda – redan 2009 byggdes det forna grisstallet om och användes redan då en kort tid som butik – men det senaste decenniet har utrymmet främst använts som uppställningsplats för ”sådant som kan vara bra att ha”, för att citera Tommy Åkerfeldt.

Så det har inte blivit särskilt mycket sömn den senaste tiden, när allt bråte slängts ut för att bereda plats för de kläder, smycken, möbler och inredningsföremål som Image By Me saluför.

Samtidigt är det precis i sådana hektiska perioder som Elvira Lundh kommer till sin rätt. Hon älskar att vara på gång och att driva projekt. Av den anledningen håller hennes butik och showroom bara öppet torsdag till lördag, så att hon även ska ha tid till sina inredningsuppdrag och event.

– Hög kvalitet genomsyrar allt jag gör. Jag är mycket trendmedveten och jobbar uteslutande med handplockade, unika produkter.

Läs mer

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Surfakademin till Österlen

Sedan 2006 har Jens Holmer, Peter Sahlberg och kollegorna på Surfakademin lärt över 10 000 svenskar att dansa på vågorna i Biarritz, Galicien, Kalifornien och Costa Rica. När Coronaviruset slog till och alla resor ställdes in fick duon tänka om.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.