unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Butik

Öppna hjärtat rustar för en säker julhandel

Med utökade öppettider, entrévärdar och handspritstationer har secondhandbutiken Öppna hjärtat i Ystad anpassat sig efter den rådande covid-19-situationen.
Kerstin Påhlsson (bilden) och Margareta Gerlach brukar besöka Öppna hjärtat i Ystad. ”Öppna hjärtat är en tillgång för staden!” säger Kerstin. ”Här kan man hitta riktiga fynd” håller Margareta med. ”Och det känns jättebra att butiken gör anpassningar för att förhindra smittspridning” säger Kerstin.
Kerstin Påhlsson (bilden) och Margareta Gerlach brukar besöka Öppna hjärtat i Ystad. ”Öppna hjärtat är en tillgång för staden!” säger Kerstin. ”Här kan man hitta riktiga fynd” håller Margareta med. ”Och det känns jättebra att butiken gör anpassningar för att förhindra smittspridning” säger Kerstin.
Foto: Hannah Andersson

Öppna hjärtat finns i såväl Landskrona, Löddeköpinge och Malmö, som Ystad.

– När de nya restriktionerna kom stängde vi verksamheten några dagar för att kunna sätta oss ner och diskutera hur vi ska förhålla oss till situationen, berättar Peter Elmqvist, kedjeledare. Mest anpassningar har vi gjort här i Ystad eftersom det är vår största butik.

En ny rutin är att kunderna möts av entrévärdar som ser till att maximalt 50 personer befinner sig i butiken samtidigt. När ÖM besöker Öppna hjärtat är det Peter själv som står värd tillsammans med Laila Gustafsson.

– Vi möter besökarna lite som om de vore VIP-kunder, hälsar dem välkomna och öppnar dörren för dem, säger Laila och skrattar.

– Normalt sett kan det komma hundra kunder första timmen vi har öppet, så det här kändes som en nödvändig åtgärd, konstaterar Peter. En annan anpassning vi har gjort är att vi fyller på hyllorna med nya saker löpande under hela dagen. Därför behöver kunderna inte skynda hit första timmen, det finns lika stor chans att göra fynd oavsett när du besöker butiken. Vi har även utökat öppettiderna, från 15 till 21 timmar per vecka.

3 bilder
Öppna hjärtat i Ystad har utökat öppettiderna för att sprida ut besöken. Butiken är nu öppen måndag, tisdag, onsdag och torsdag klockan 11-15, samt lördag klockan 10-15.
Handspritstationer vid entrén och inne i butiken, samt plexiglasskivor mellan kassapersonal och kund är andra anpassningar som gjorts.
Istället för en stor julavdelning satsar Öppna hjärtat i Ystad i år på fyra mindre avdelningar i butiken. Allt för att kunderna ska slippa trängas.
enlarge

Butikslokalen är väl tilltagen.

– Vi har tusen kvadratmeter butiksyta och har breddat gångarna för att kunderna ska slippa trängas. Eftersom vi vet med oss att det brukar bli ett högt besökstryck när vi plockar fram julsakerna har vi valt att göra fyra mindre julavdelningar istället för en stor.

Reaktionerna på anpassningarna har varit nästan uteslutande positiva.

– Visst faller förändringar inte alltid i lika god jord hos alla men en kund sa till mig ”vad bra att ni gör det här för vi ska ju hjälpas åt”. Det kändes fint att höra!