1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Ny butik

Populära Reunion utökar med hundbutik

Snyggt och praktiskt, till både hunden, katten och den tvåbente följeslagaren, sammanfattar sortimentet hos nyöppnade Woof wear living by Reunion i Hagestad.
”Woof wear living har varit en fantastiskt rolig idé att förverkliga. Många av våra gäster har hund och det har varit full fart från start”, berättar Maria Engström. Reunion håller öppet varje dag hela sommaren, klockan 11-17.
Foto: Hannah Andersson

Förra våren flyttade Reunion från RagnarPers i Gärsnäs till nya adressen Hagestad 1021. Utvecklingen för företaget har gått spikrakt uppåt, både före och efter flytten. Inte ens covid-19 har lyckats sätta käppar i hjulet för försäljningssuccén.

– Försäljningen har tredubblats under våren och kunderna handlar inte bara i webbshopen utan kommer även hit till den fysiska butiken, berättar Maria Engström.

Linnekläder, både av egen design, och handplockade från Italien, är Reuniuns signum. En nyhet för säsonghen är Reunion man, avdelningen med herrkläder.

I butiken hittar kunderna även spännande inredning. I caféet serveras goda mackor och kakor. Den klarröda glassvagnen som står uppställd på gårdsplanen är ny för säsongen.

– I Otto och elefantens glass, som vi döpt vagnen till, säljer vi kulglass från Otto & Glassfabriken, berättar Maria.

images5 bilder
enlarge
Woof wear living by Reunion

Men det är inte för glassen ÖM styrt kosan till Hagestad, utan för ytterligare en nyhet för sommaren. Nämligen Woof wear living by Reunion.

– Idén fick jag redan för åtta år sedan, när jag var i Marrakech och hittade fantastiskt fina hundkoppel åt min egen hund, men först nu har jag haft tid och utrymme att förverkliga den, berättar Maria.

Woof wear living ligger vägg i vägg med Reunion, men med egen ingång och utsikt över de böljande åkrarna. På hyllor och hängare finns koppel, halsband, leksaker, matskålar och bäddar för främst hund, men även lite för katt, samt inredning och kläder för djurägaren.

– Vi har sorterat bland bruset i branschen och valt ut snygga och praktiska prylar av hög kvalitet. Kunderna uppskattar att de får ha med sig sina hundar in och Woof wear living har blivit ett jättekul tillskott här på Reunion, konstaterar Maria.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Simrishamn

Pest, kolera och fattigdom

Lär känna Simrishamn i en stadsvandring med museichef Lena Alebo på temat tidigare århundradens olyckor, pandemier och fattigdom. Det blir också berättelser om stadens utveckling, näringsliv och invånare. Max 20 deltagare. Föranmälan krävs. Datum: 29/7 och 5/8 klockan 14-15.30. Även 23/7, 30/7 och 6/8 klockan 18-19.30.

Brösarp

Utställning med Österlenbilder

Konstnärsparet Hasse och Ia Karlsson, Vitemölla, ställer ut Österlenbilder på Brösarps Konsthall. Ia är känd för sina färgglada akrylmålningar i naivistisk stil och Hasse är en skicklig akvarellmålare, som bland annat målat Nobelprisdiplom. Utställningen pågår 18 juli - 2 augusti. Öppet lör-sön klockan 12-16. Brösarps Konsthall i samverkan med Brösarps Gästgifveri.

Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.