unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Ny butik

Populära Reunion utökar med hundbutik

Snyggt och praktiskt, till både hunden, katten och den tvåbente följeslagaren, sammanfattar sortimentet hos nyöppnade Woof wear living by Reunion i Hagestad.
”Woof wear living har varit en fantastiskt rolig idé att förverkliga. Många av våra gäster har hund och det har varit full fart från start”, berättar Maria Engström.  Reunion håller öppet varje dag hela sommaren, klockan 11-17.
”Woof wear living har varit en fantastiskt rolig idé att förverkliga. Många av våra gäster har hund och det har varit full fart från start”, berättar Maria Engström. Reunion håller öppet varje dag hela sommaren, klockan 11-17.
Foto: Hannah Andersson

Förra våren flyttade Reunion från RagnarPers i Gärsnäs till nya adressen Hagestad 1021. Utvecklingen för företaget har gått spikrakt uppåt, både före och efter flytten. Inte ens covid-19 har lyckats sätta käppar i hjulet för försäljningssuccén.

– Försäljningen har tredubblats under våren och kunderna handlar inte bara i webbshopen utan kommer även hit till den fysiska butiken, berättar Maria Engström.

Linnekläder, både av egen design, och handplockade från Italien, är Reuniuns signum. En nyhet för säsonghen är Reunion man, avdelningen med herrkläder.

I butiken hittar kunderna även spännande inredning. I caféet serveras goda mackor och kakor. Den klarröda glassvagnen som står uppställd på gårdsplanen är ny för säsongen.

– I Otto och elefantens glass, som vi döpt vagnen till, säljer vi kulglass från Otto & Glassfabriken, berättar Maria.

5 bilder
I butiken finns även en liten snackbar för både husse/matte och hund med kylda drycker, goda snacks och tilltugg.
”Woof wear living har blivit ett jättekul tillskott här på Reunion” säger Maria Engström.
Koppel, halsband, matskålar, bäddar och leksaker, men även inredning och kläder för djurägaren utgör sortimentet.
Matskålar med bra funktioner för att få hunden att äta långsammare är en av storsäljarna.
Linnekläder, både av egen design, och handplockade från Italien, är Reuniuns signum. En nyhet för säsonghen är Reunion man, avdelningen med herrkläder.
enlarge

Men det är inte för glassen ÖM styrt kosan till Hagestad, utan för ytterligare en nyhet för sommaren. Nämligen Woof wear living by Reunion.

– Idén fick jag redan för åtta år sedan, när jag var i Marrakech och hittade fantastiskt fina hundkoppel åt min egen hund, men först nu har jag haft tid och utrymme att förverkliga den, berättar Maria.

Woof wear living ligger vägg i vägg med Reunion, men med egen ingång och utsikt över de böljande åkrarna. På hyllor och hängare finns koppel, halsband, leksaker, matskålar och bäddar för främst hund, men även lite för katt, samt inredning och kläder för djurägaren.

– Vi har sorterat bland bruset i branschen och valt ut snygga och praktiska prylar av hög kvalitet. Kunderna uppskattar att de får ha med sig sina hundar in och Woof wear living har blivit ett jättekul tillskott här på Reunion, konstaterar Maria.

Läs mer

Säsongsfinal på slottet

Simrishamn

Säsongsfinal på slottet

På söndag är det säsongsfinal på Christinehofs slott och då välkomnas besökarna till ett späckat berättarprogram som äger rum både inne och ute.

Minimuseum invigdes

Simrishamn

Minimuseum invigdes

Med bandklippning och tal av Österlens museums chef Lena Alebo och Olle Månsson invigdes förra torsdagen ett sjöfartshistoriskt minimuseum i Simrishamn.

Emelie har skrivit om att mista sin mamma

Simrishamn

Emelie har skrivit om att mista sin mamma

I dagarna släpps antologin ”När mammor dör” där 31 döttrar mellan 18 och 77 år öppet och ärligt berättar om sorgen och livet efter förlusten av sina mödrar. Emelie Hill Dittmer, journalist och skrivpedagog i Gladsax, bidrar med en av texterna.

Klassrummet flyttade ut i naturen för en dag

Simrishamn

Klassrummet flyttade ut i naturen för en dag

Förra tisdagen hade yrkeseleverna på Österlengymnasiet friluftsdag och de kunde knappast ha bett om bättre väder.

Kulturpark Österlen tar in på Hammenhögs gästis

Simrishamn

Kulturpark Österlen tar in på Hammenhögs gästis

Fram till den 27 september visar konstföreningen Kulturpark Österlen verk av 10 konstnärer på Hammenhögs Gästgivaregård.

Donation väcker intresse för vatten och miljö

Natur

Donation väcker intresse för vatten och miljö

Årskurs 6 från Piratenskolan var först ut när de förra fredagen besökte Naturskolan Österlen i Kivik för en förmiddag på temat vatten. Totalt kommer 120 elever ges chansen att lära sig mer om vatten och miljö tack vare en donation av professor emeritus Åke Jönsson.