unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Teater

Preliminärt program på grund av pandemin

Ystads riksteaterförening går, som så många andra kulturarrangörer, en osäker vår till mötes på grund av pandemin. Men har trots det valt att publicera ett preliminärt program, med reservation för ändringar.
Hur många av vårens planerade föreställningar som går att genomföra står skrivet i stjärnorna. Men om restriktionerna skulle lätta kan det bli så att Ystads riksteaterförening bjuder in till det musikaliska teateräventyret Pojken och Stjärnan den 14 mars.
Hur många av vårens planerade föreställningar som går att genomföra står skrivet i stjärnorna. Men om restriktionerna skulle lätta kan det bli så att Ystads riksteaterförening bjuder in till det musikaliska teateräventyret Pojken och Stjärnan den 14 mars.
Foto: Press

– Vi jobbar på för att kunna erbjuda ett program när restriktionerna lättar, säger Py Paavolainen, Ystads riksteaterförening. Ge inte upp hoppet om kulturen och konsten, för jag lovar att det puttrar under ytan! Vi ligger inte på något sätt på latsidan, utan jobbar vidare med att hålla oss uppdaterade och leta föreställningar för framtiden.

Att erbjuda föreställningar för enbart åtta personer är dessvärre inget alternativ.

– Det fungerar inte riktigt att spela för så få personer i en stor salong, säger Py. I dagsläget går det inte att säga något säkert om vårens program, förutom att vi står redo så fort restriktionerna släpper.

3 bilder
”Den osynliga väggen” är en gripande, rik och myllrande barndomsskildring av en judisk familj i England kring första världskriget.
Preliminärt står tre familjeföreställningar på vårens program. ”Pojken och Stjärnan” 14 mars, ”Rymdrytmik med Pax och Karin” (bilden) 11 april samt ”Virvel och Vinda” 25 april.
Turnén för ”Den förbjudna kärleken” med Rickard Söderberg flyttas fram till våren 2023. Foto: John Gripenholm
enlarge

En av föreställningarna som redan ställts in är ”Den förbjudna kärleken” med operasångaren Rickard Söderberg. Den flyttas fram till våren 2023.

Kvar på programmet står däremot musikteatern ”Den osynliga väggen”, tänkt att ges den 23 april på biografteatern Scala i Ystad. I föreställningen levandegör skådespelaren Ingemar Carlehed och musikern Dan Hellström partier ur Harry Bernsteins roman Den osynliga väggen, som han debuterade med vid 96-års ålder.

På programmet i april står också ”Återkomlingen” med Elena Alexandrova. En liten musikal baserad på en rysk folksaga, Fiskaren och en fisk - om att vi har allt vi behöver, så det räcker och blir över.

De två soppteatrar som skulle kunna bli aktuella är ”Några enastående noveller + 3 till” med Staffan Olzon den 31 mars och ”Helt fantastiskt bra” med Maria Eggeling, Katja Nielsen och Linn Wik, den 5 maj.

Och vill det sig väl kommer publiken att kunna njuta av konserten ”Jul i juni” med Frida Green och Hannes Nilsson på Ystads teater den 5 juni.

Läs mer

Andra deltävlingen med Ystads sångfågel på scen

Musik. På lördag kliver Ystads egen sångfågel, Frida Green, äntligen upp på Melodifestivalens scen, med powerballaden ”The silence”.
Andra deltävlingen med Ystads sångfågel på scen

Högteknologiska metoder i nyöppnad skönhetssalong

Ystad. Kosmetiska behandlingar med högteknologiska metoder blir allt vanligare. I nyöppnade salongen Tidlös Skönhet i Ystad använder sig Elinor Lundgren av ett brett spektra av metoder för att hjälpa sina kunder med olika hudproblem. Det är tekniker som ”HIFU”, ”fibroblast-terapi”, ”hyaluron filler pen” och inte minst laser - högteknologiska metoder, utan knivar eller sprutor.
Högteknologiska metoder i nyöppnad skönhetssalong

Läskigaste huset i byn

Halloween. Familjen Linders Söderberg älskar Halloween. Sista veckan i oktober varje år förvandlar de sitt trevliga hus på Plutonvägen 7 till en spökvilla som bara de allra modigaste vågar besöka.
Läskigaste huset i byn

Magisk måndag på teatern

Kultur. Mod och samarbetsförmåga var två egenskaper som eleverna från Simrislundsskolan fick visa prov på en helt vanlig måndag när de bjöds på en, i allra högsta grad, ovanlig upplevelse på Skillinge teater.
Magisk måndag på teatern

Parakrobat med världen som arbetsplats

Simrishamn. Att arbeta som kulturproducent är krävande under normala omständigheter, men under en pandemi är det extra utmanande. Det kan nycirkusartisten och parakrobaten Rebecka Nord vittna om.
Parakrobat med världen som arbetsplats

Anders och Måns på turné

Show. I höst fortsätter turnén med humorduon Anders och Måns showvariant av succéprogrammet ”Så funkar det”.
Anders och Måns på turné

Louise Lövqvist har hittat sitt eget sound

Musik. Hennes första egna låt vann i radio och nyligen släppte hon sin femte låt. Att jobba med musik på heltid är drömmen för sångerskan och låtskrivaren Louise Lövqvist.
Louise Lövqvist har hittat sitt eget sound

Efter Scen Österlen – nu fortsätter teaterdrömmen

Simrishamn. Förmedla historier, uttrycka sig på scen och möta publiken. Efter att ha vuxit ur Scen Österlen tar nu Dahlia Momiyama, Hugo Ask och Greta Åkerberg nästa stora steg för att förverkliga drömmen och ett liv på scen.
Efter Scen Österlen – nu fortsätter teaterdrömmen

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Teater. Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.
Det blir en sommar på scen i teaterladan

Utställningen Livs-medel invigs

Simrishamn. Utställningen Livs-medel ger ett kulturhistoriskt sammanhang för örten bovete, och tar upp olika perspektiv kopplat till dagens frågor om lokal livsmedelsproduktion. Konstnären Gunnel Pettersson finns på plats på Österlens museum och berättar om sin utställning torsdagen den 18 juni klockan 13-15. Max 40 deltagare. Föranmälan till museet krävs.
Utställningen Livs-medel invigs

Ny utställning på Klostret

Ystad. I helgen får utställningen ”Sötvatten – en värld av liv”, med Johan Hammars bilder och filmer, sällskap av ”Livets väv – Vad är ekologi?”. Utställningarna visas på Klostret i Ystad som uppmärksammar att det nu 40 år sedan Franciscus av Assisi utnämndes till ekologins skyddshelgon, med utställningar på temat ekologi.
Ny utställning på Klostret