GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trädgårdstema på biblioteket

Ystads bibliotek vill fira att det lånades ut fler böcker än någonsin under 2020 och gör det med en kampanj som inspirerar till ännu mer läsning.
Under april skyltas biblioteken i Ystads kommun på temat trädgård, med många boktips för trädgårdsintresserade.
Under april skyltas biblioteken i Ystads kommun på temat trädgård, med många boktips för trädgårdsintresserade.
Foto: Hannah Andersson

Kampanjen ”Läsning pågår” drog igång veckan efter påsk och kommer att innehålla allt från bokcirklar, läsambassadörer och filmer, till korsord och läsbingo med utlottning. Utemiljön kring stadsbiblioteket kommer att göras mer läsvänlig under våren och bokbussen kommer att dyka upp på olika platser i kommunen för utdelning av goodie bags med läsinspiration.

Under Läsning pågår kommer biblioteken i Ystads kommun även att bjuda på inspirerande temaskyltningar. Varje månad kommer biblioteken att skyltas om med ett nytt tema. Temat för april månad är trädgård.

– Temat kommer inte bara att synas på stadsbiblioteken utan även på våra meröppna bibliotek ute i byarna, berättar Linda Willander, bibliotekschef. Vi vill att hela Ystads kommun ska sig delaktiga i kampanjen.

Du hittar mer information om Läsning pågår på bibliotekets webbplats och sociala medier. Dela gärna med dig av dina egna läsupplevelser, via sociala medier och de tre taggarna #läsningpågår #ystadlästipsar och #ystadbibliotek.