GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vandrande lustspel i staden

Efter förra sommarens pandemiuppehåll är Ystads Stadsteater tillbaka på stadens gator med ett nytt vandrande lustspel, som tar fasta på att det var hundra år sedan som kvinnor fick rösta för första gången.
Publicerad 15 juli 2021
Fiskaren Revhus-Jöns (Johan Lundin) tänker mer på ett visst havsdjur än demokrati när han hör ordet ”val”. Elisabeth Zaar, här som Ingrid Tullberg, förstärker ensemblen i år.
Fiskaren Revhus-Jöns (Johan Lundin) tänker mer på ett visst havsdjur än demokrati när han hör ordet ”val”. Elisabeth Zaar, här som Ingrid Tullberg, förstärker ensemblen i år.
Foto: Johan Bentzel

Sedan sommaren 2013 har Ystads Stadsteater kombinerat stadsvandringar med fars, som väcker kända personer från Ystads historia till liv. Även om karaktärerna inte alltid har varit samtida samspelar de här sida vid sida. I fiktionens värld är allt möjligt.

I årets uppsättning, ”Rösten med resten”, ställer dessutom Charlotte Berlin upp i valet 1921, trots att hon egentligen gick ur tiden fem år tidigare. Hon får hårt motstånd av stadens starke man Carl-Martin Lundgren.

Den vandrande pjäsen tar sin början i trädgården bakom Charlotte Berlins museum. Maria Munthe, som kämpade för kvinnlig rösträtt, finns förstås med. Som brukligt dyker även tvätterskan Maj upp. Missförstånd och förvecklingar, på grund av dubbeltydigheter och bristande ordförståelse, utlovas.

Ensemblen är i år förstärkt med skönsjungande Elisabeth Zaar. Biljetter förbokas på nortic.se eller Ystad Visitor Center. Spelperioden är 14–25 juli.

Johan BentzelSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.