unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Musik

”Vi ser fram emot att visa hur ett dansband 2.0 låter”

På lördag kliver Ystadkillen Andreas Olsson upp på Melodifestivalens scen för att tillsammans med sitt band Sannex och låten ”All inclusive” visa Sverige hur ett dansband 2.0 låter.
2007 började Andreas Olsson i bandet Sannex. Två år senare tog han över som sångare. På lördag tävlar Sannex med Andreas, Patrich Rundström, Micke Norsten och Peter Brodin i Sveriges Televisions Melodifestivalen.
2007 började Andreas Olsson i bandet Sannex. Två år senare tog han över som sångare. På lördag tävlar Sannex med Andreas, Patrich Rundström, Micke Norsten och Peter Brodin i Sveriges Televisions Melodifestivalen.
Foto: Charlotte T Stromwall

Hur kändes det när du fick veta att ni var klara för Melodifestivalen 2021?

– Fantastiskt! För några år sedan stod jag framför allsångsscenen på Skansen och sa att ”om ett år ska vi vara med”. Så blev det! När vi bytte skivbolag var jag tydlig med att det var till Melodifestivalen vi skulle - och nu är vi där! Jag har bestämt mig för att försöka njuta av den här resan. Jag har alltid varit väldigt driven och velat framåt, vilket lett till att jag sällan stannar till och njuter, men det har jag lovat mig själv att göra nu.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag tycker om hela den kreativa processen, från mötena med designers till att ställa mig på scen, men mest av allt ser jag fram emot att få visa hur ett dansband 2.0 kan låta. Det Barbados och Arvingarna gör är asbra, men jag vill ödmjukt men bestämt visa hur ett modernt turnerande dansband ser ut.

Hur känns årets upplägg?

– Jag ska inte sticka under stol med att det hade varit häftigt att gå in i en fullsatt Globen, nu blir det ju inte så, men eftersom produktionen slipper turnera kommer scenen att bli desto häftigare!

Beskriv er låt!

– Sannex har många hits som anspelar på sommaren i Sverige. Med vår Melodifestivallåt åker vi på all inclusive - något som många längtar efter just nu. Det är en låt som förmedlar väldigt mycket glädje och energi!

Vad betyder musiken för dig?

– Den betyder allt för mig och det har blivit tydligare med åren. Vad som än hänt i livet har jag satt mig ner och spelat mig igenom det!

”All inclusive är en låt som förmedlar väldigt mycket glädje och energi!” beskriver Andreas Olsson.
”All inclusive är en låt som förmedlar väldigt mycket glädje och energi!” beskriver Andreas Olsson.
Foto: Torun Börtz

När föddes ditt musikintresse?

– Jag har musiken i blodet, både min pappa och min farbror spelade i dansband på 70-talet och när det var kalas åkte alltid dragspelet fram. Jag har ett starkt minne från när jag sju år gammal gick till min pappa och bad att få lära mig spela gitarr. Och så blev det!

Hur har musikåret 2020 varit för dig?

– När pandemin slog till var jag redan sjukskriven efter att ha jobbat för mycket, så jag har mått bra av att vila från turnerandet. Själsligt har det därför varit ett bra år. Inte ekonomiskt däremot. Men det glädjer mig oerhört att både privatpersoner och företag har ställt upp för oss när vi behövt be om hjälp, medmänskligheten som växt fram ur detta har varit otrolig. Och det fantastiska är ju att samma dag som jag stod inför beslutet att tvingas säga upp bandet fick jag beskedet att vi var klara för Melodifestivalen. Nu ser jag bara ljust på framtiden för Sannex!

Andreas Olsson

Ålder: 38 år
Bor: Ystad
Aktuell: Tävlar med låten ”All inclusive” i Melodifestivalen deltävling 4 – lördag 27 februari.
Vad inspirerar dig? Musikkulturen i Nashville (dit bandet åkte 2018 reds.anm.). Countrymusiken ser till att hålla sig aktuell på ett sätt som jag inspireras av!
Vad drömmer du om: En dröm hade varit att bo i Nashville - åtminstonde några år.
Vad är du mest stolt över? Att jag tagit Sannex dit vi är idag!
Favoritmellolåt: Här skulle jag ju svarat ”Waterloo” som satte Sverige på musikkartan, men det får bli Jan Johansens ”Se på mig”.
Favoritmellosnacks? Jag älskar att blanda surt och salt i godispåsen.